Bejelentés


KECSKEMÉTI ÍJÁSZ EGYESÜLET Sportegyesület


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlapon

 

Bővebb ismertetőként ajánljuk Dudás Mihály volt elnökünk, alapítónk "A Kecskeméti Íjász Egyesület első 20 éve 1997-2017" című krónikáját, melyet IDE kattintva tölthettek le.

- Születése:

A pálya-, terep,- vadász-, versenysportot és a hagyományőrző történelmi íjászatot kedvelők körét, a kecskeméti "Kandó Kálmán" Szakközépiskola és Szakmunkásképző Iskola Diáksportkörén (DSK) belül, az intézmény akkori vezetőinek támogatásával, a városunk íjászsportjának újraélesztésére 1994-ben 12 fő amatőr íjász hozta létre. A sporttörvények változása és a lehetőségek kiszélesedése után a Kecskeméti Íjász Egyesület 1997. január 31-én alakult meg 22 fővel, a DSK jogutódjaként. Lásd az Alapszabályt! Egyesületünk tagja a Magyar Íjász Szövetségnek (MÍSZ), a Városi Civil Kerekasztal Sport- és Szabadidős, illetve a Hagyományőrző Tagozatainak, valamint 2012-től a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetségének.

- Tagsága:

A teljes jogú tagok száma stabilan 30-40 fő. Túlnyomó többség felnőtt férfi, de nemenként minden korcsoportba tartozó íjász megtalálható. A lovasíjászat kivételével minden szakággal (Lásd az alábbi plakátunkat!) foglalkozunk. A leigazolt sportolók a versenysportok közül a terep-, pálya-, történelmi-, és vadászíjászatban kiemelkedő hazai és nemzetközi szintű eredményeket értek el. Pályaíjászatban európai és világversenyeken 1994-96 között - csigás férfi kategóriában - dobogós helyezéseket szerezett egy versenyzőnk. Több korosztályban, kategóriában, országos bajnokságokat nyert, I-II-III. osztályú minősítéseket szerzett aktív, tehetséges versenyzőkkel büszkélkedhetünk. Az egyesületben jelenleg a hagyományőrző íjászatot kedvelők vannak többségben, akik több alkalommal az országos szintű íjászversenyein is vitézesen helytálltak.

- Edzések helyszínei:

Szabadtéri edzésekre az egyesületünk a Műkertvárosi Sportcentrum (Kecskemét, Szent István város 1./A) belső, erdősített területén a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatától kapott helyet. Tavasztól ősz végéig a szabadtéri lőtéren, hetente két alkalommal (kedd és csütörtök délután) tartunk közös edzéseket. A teljes jogú tagok ezen felül önszorgalomból, a Házi-, és Baleset-megelőzési Szabályzat betartásával többször gyakorolhatnak. A következő évre való felkészülésre, a téli edzési lehetőségre egy befogadó intézménytől bérelt sportcsarnokban heti egy alkalommal - biztosít helyet az egyesület. Edzéseink nyilvánosak, de az érdeklődőknek is kötelező betartani a baleset-megelőző szabályokat.

- Oktatás, sportszakmai képzései:

Anyagi lehetőségek miatt állandó, fizetett edző és technikai személyzetünk nincs.

Gyakorlópályák (Külső- és belső) kialakítását és fenntartását, az eszközök karbantartását a tagok kötelező közösségi munka keretei között végzik.

A kiemelkedő eredményeket elért, nagy tapasztalattal rendelkező tagjaink oktatják a kezdőket. Gyakorlott íjászok az edzések során egymás között cserélik ki a versenyeken szerzett tapasztalatokat. Alkalmanként meghívott szakedzők segítik felkészüléseinket. Ez a módszer eddig sikeres volt, hiszen az egyesület eredményesség szempontjából - többségében a történelmi kategóriákban - országos szinten mindig dobogós helyen volt/van. Egyéb kategóriákban is kiváló eredmények születtek.

- Technikai eszközei:

A kezdők oktatásához, a versenyekre való felkészülésekhez, megfelelő számú, méretű és minőségű vesszőfogókkal és egyéb eszközökkel rendelkezik az egyesület. A közös tulajdonban lévő íjakat a kezdők oktatására használjuk. A versenyzéshez szükséges, megfelelő egyéni sportfelszerelésről (Pl. az íj, nyílvesszők, stb.) többnyire, az igénye és anyagi lehetősége szerint minden tag saját maga gondoskodik.

Egyebek:

Az íjászat népszerűsítése érdekében meghívásra, felkérésre az egyesület tagjai bemutatókat tartanak, ahol az érdeklődőkkel megismertetik a sportág alapjait. Ilyen alkalmakkor a bátrabbak kezükbe vehetik, kipróbálhatják a különböző íjainkat, sporteszközeinket. A hagyományőrző bemutatók mellett azonban a többi kategóriában is az országos és nemzetközi szintű eredmények emelésére irányuló törekvésünk az elsődleges. Az olimpiai kategória fejlesztését folyamatosan szorgalmazzuk.

 


Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!